Herontwerp het terras

Geplaatst op 11-01-2022

Categorie: Huis, tuin en wonen

Als u uw eigen tuin heeft, kunt u er veel heilzame gedachten aan koppelen. Eén ding is zeker: de tuin is meer dan alleen een groen plekje op aarde. De hobbytuinier combineert zijn zorgvuldig ontworpen groene ruimte met een toevluchtsoord waar hij zijn creativiteit de vrije loop kan laten. Kinderen hebben een speelruimte helemaal voor zichzelf in een besloten sfeer. De tuin biedt families en vrienden een ideale balans in het dagelijks leven. Zelfs een zekere mate van zelfvoorziening is mogelijk: Groenten en fruit spelen vaak een rol in de tuininrichting.

De tuineigenaar hecht veel waarde aan een verstandige planning als hij de buitenruimte opnieuw wil inrichten. Samen met de juiste selectie van tuinmeubelen, decoratieve elementen en onderhoudsvriendelijke planten ontstaat een architectonisch en harmonieus totaalconcept.

De meest populaire stijlen van tuinontwerp

Het is bekend dat de smaken verschillen. Sommige huiseigenaren geven de voorkeur aan een mediterrane stijl, anderen houden van modern en helder. Een hele reeks andere tuinstijlen die aan individuele wensen voldoen, zijn ook populair: naast mediterrane en moderne tuinen staat de tuinwereld vooral voor

De moderne tuin

Liefhebbers van moderne elementen hebben een voorkeur voor duidelijk afgebakende ruimtes waarin perken, planten en gazons hun vaste plek hebben. De focus voor het oog van de toeschouwer ligt op heldere lijnen. Afhankelijk van de huidige bouwstijl van de woning domineren meestal donkere of lichtgrijze elementen. Dit kunnen straatstenen zijn, hoge borders voor bedden of gazonrandstenen. Huiseigenaren maken graag de koele uitstraling die soms inherent is aan moderniteit los met tuinmeubelen van massief hout. Er worden ook pergola's of privacyschermen gebruikt. Het totaalbeeld is vaak gericht op de loungesfeer, die vooral bij de gasten in trek is.

De grindtuin

Ook de grindtuin straalt moderniteit uit, met voornamelijk grindbedden. Ook hier zijn de nuances in grijs overwegend vertegenwoordigd. Ze vormen een contrast met de omringende flora.

De mediterrane tuin

Als u niet op vakantie wilt, kunt u de vakantiestemming in uw eigen tuin brengen. Tuinen in mediterrane stijl maken van de rustplaats een harmonieus totaalbeeld, vooral in de zomer. Deze stijl kan zelfs in de winter worden doorgevoerd en onderhouden. Hiervoor zijn echter wel de juiste planten op de juiste plek nodig. De hobbytuinier moet eerst zorgen voor de juiste grond, die niet te nat en vrij arm aan voedingsstoffen mag zijn. De planten moeten een geschikte plaats hebben om te overwinteren.

Naast de weelderige planten en citrusbomen die typisch zijn voor de mediterrane stijl, maken terracotta potten, elementen van natuursteen en vooral tuinmeubelen van metaal er deel van uit. Delicaat gebogen patronen zijn erg populair voor zowel tuinstoelen als voor de tuintafel. Maar de rustieke stijl kan ook de ene of de andere smaak dienen. Natuurlijke houten meubels geven het gebied de flair van Toscane. Naast de zitgelegenheid, die vaak centraal staat bij een herinrichting, kan ook het creëren van een zwembad met decoratieve elementen een lust voor het oog zijn.

De rotstuin

Natuurlijk heeft de rotstuin ook effect. De tuinontwerper plaatst grotere stenen op zandgrond, waartussen bodembedekkers en vetplanten gedijen. Als je het bijzonder onderhoudsvriendelijk wilt houden, kies dan voor een grind- of rotstuin. Onkruid komt bijvoorbeeld nauwelijks door de grindlaag.

De Japanse tuin

Tuinliefhebbers met een Aziatische flair kiezen vaak voor Japanse tuinelementen of toveren hun tuin helemaal om tot een Japanse tuin. Typische en welkome decoratieve componenten zijn Boeddha-figuren, stenen lantaarns, bamboeplanten, drakensculpturen, paviljoens, grind en Feng Shui-arrangementen. Wat de focus van de tuinbezitter ook is: de harmonieuze eenheid speelt de belangrijkste rol in de Japanse tuin.

Het landhuis, de boerderij en de natuurlijke tuin

De landhuistuin is gericht op een natuurlijke textuur, waarbij klassieke elementen vaak samenkomen met moderne elementen. Zolang geen van beide stijlen overheerst, valt er veel te combineren. Ook hobbyhobbyisten worden hier ingezet, want zelfgemaakte tuindecoraties staan ​​ook goed in een landhuistuin. De land- en natuurtuin ziet eruit als een huisje. Wilde bloemen, dichte perken, metalen accessoires en nuttige planten zoals kruiden en groenten domineren.

De juiste bescherming voor de tuinmeubelen

Ongeacht het type tuinmeubel, het materiaal moet duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Daarnaast moeten ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Als u kiest voor metalen meubelen, is het bijzonder onderhoudsvriendelijk. In de winter hoeft de huiseigenaar zich geen zorgen te maken over het onderhoud van dit type meubelen. Met meubels van hout ziet het er anders uit. Om de natuurlijke substantie te beschermen, worden beschermende coatings gebruikt in tuinontwerp. Voor de buitenruimte werkt de ontwerper vaak met een dunne laag glazuur die transparant is. Het glazuur biedt echter slechts een laag niveau van UV-bescherming. Als je de kleur van je meubels wilt behouden, kun je ze het beste op een plek plaatsen die beschermd is tegen de zon. Gepigmenteerde glazuren bieden daarentegen een hoge mate van UV-bescherming.